Den historiske udredning skal undersøge om der er børn, unge og voksne, der har været udsat for svigt og overgreb, mens de havde ophold i sær- og åndssvageforsorgens institutioner under statens varetægt i perioden 1933-1980. Udredningen forestås af Danmarks Forsorgsmuseum på vegne af Social- og Indenrigsministeriet. Du kan læse mere om udredningen her
Var du anbragt, ansat eller pårørende til en anbragt i sær- og åndssvageforsorgens i perioden 1933-1980, og har du lyst til at bidrage til udredningen, så kan du fortælle din historie nedenfor. Du kan enten skrive i tekstfeltet, eller vedhæfte din historie som fil.
Du kan vedhæfte tekst (doc/docx/ods/wps/pdf), billeder (jpg/png/gif), lyd (wma/mp3) og video (mp4/flv/mov/avi/wmv).
Du kan også sende din historie som e-mail til: udredning@svendborgmuseum.dk eller med post til Danmarks Forsorgsmuseum, Grubbemøllevej 13, 5700 Svendborg, mærk kuverten ”Historisk udredning”. Din historie bliver behandlet fortroligt, ligesom du vil fremgå anonym i den endelige rapport.
Vejledning
Vi vil meget gerne have, hvis du bl.a. kan komme ind på følgende emner:
Hverdagsliv: fx mad og måltider, beklædning, sove- og toiletforhold, skolegang, arbejde og fritid, fejringer og ferier.
Sociale relationer: fx venskaber, personale og familie, mulighed for omsorg, tilknytning og tillid.
Regler og rettigheder: fx regler, tvang, straf og overgreb, mulighed for at klage, privatliv, mulighed for kæreste og seksualliv.
Behandling: fx behandling, terapi, træning og medicinering, orientering om formål og eventuelle risici ved behandling, samt eventuel indflydelse på behandling.
Konsekvenser for dit videre liv: Hvad har din anbringelse efterfølgende haft af konsekvenser for dit liv?
Du kan læse en udvidet vejledning her